Havalar nasıl olacak? HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri, Trakya, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Çankırı çevrelerinde sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Trakya ile Doğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde zaman zaman güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra İstanbul ve Çanakkale başta olmak üzere Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek 21

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 20

İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 24

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 28

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Trakya, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çankırı çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Sinop çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van ve Muş çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber